Håndledssmerter

Akupunktur mod håndledssmerter

Behandling af håndledssmerter

Hvad er fakta om håndledssmerter?

Hvordan kan håndledssmerter opstå? Det kan opstå i forbindelse f.eks.: En faldskade med en forvridning, knoglebrud eller betændelsestilstand såsom seneskedebetændelse, fejlstilling af håndleddet og gigt. Håndledssmerter kan også stråle op i albuen, hånden og fingre.

Hvad er de mest almindelige årsager til håndledssmerter?

Hvis der opstår senebetændelse i håndleddet. Hvilket vil sige, at der opstår en irritation af muskler og seneskeder i håndleddet. Dette kaldes også for inflammation. Seneskedebetændelse skyldes ofte en kraftig eller gentaget overbelastning af håndleddet. Symptomer kan være smerte, nedsat funktion af håndleddet og hævelser. Desuden kan smerter opstå i forbindelse med forandringer i leddet følge af slid.

Hvordan opstår seneskedebetændelse?

Årsagen skyldes en overbelastning. Omkring håndleddet er der mange muskelsener, seneskeder og muskelsene hæftninger. Seneskederne omkring håndleddet hjælper med til at senerne glider bedre. Der kan opstå betændelsestilstand ved overbelastning, stød og slag. Opstår der betændelse og hævelse er der mindre plads, hvilket kan medføre smerter når håndleddet bruges. Typisk opstår overbelastningen ved ensartede bevægelser i håndleddet som f.eks. ved forkert anvendelse i computerarbejde.

Hvordan kan du undgå en forværring af seneskedebetændelse?

Du skal forsøge at undgå belastninger, som du får symptomerne af. Hvis du oplever, at symptomerne starter ved specielle former for belastning af håndleddet, skal du undgå denne belastning. Undgå kraftige belastninger af hånden og håndleddet, da det kan medføre en forværring af symptomerne.

Man behøver ikke at vente på, at seneskedehindebetændelse går over af sig selv. Hos SBN Akupunktur har vi behandlet det effektivt siden 1990’erne.

Hvis man går til læge med smerter og ømhed i håndleddene er beskeden ofte: ”Du har fået seneskedehindebetændelse”. Derefter bliver man instrueret i at holde hænderne og armene så meget som muligt i ro og spise gigtmedicin som Ibuprofen eller lignende. Den betændelseshæmmende effekt af medicinen er desværre ikke ret god. Den virker næsten kun smertestillende. For at få en betændelseshæmmende effekt skal man have så store doser, at man får risiko for hjertetilfælde.

Man kan også få et træningsprogram hos en fysioterapeut. Det er særligt godt, for at undgå tilbagefald, når først smerterne er væk, men kan også hjælpe med helingen. Vær dog opmærksom på, at du ofte skal sætte flere måneder af til det.

Lægen kan give indsprøjtninger med binyrebarkhormon. Det har i mange tilfælde en hurtig effekt, men har den bivirkning, at senen og det omliggende væv bliver mere skrøbeligt. Man har altså en større risiko for at få det igen.

Fakta om håndledssmerter

Lidt forskellige facts omkring håndledssmerter

DKK 495

/ pr. behandling

Vi kommer hjem til dig og behandler dig

Behandlinger

Vores behandlinger hjælper blandt andet mod

Book tid

Book tid i dag eller ring til os på +45 49400553