Lændesmerter

Akupunktur mod lændesmerter

Behandling af lændesmerter

Slidgigt i lænden, nakken, ryggen og lændesmerter

En af de oftest forekommende grunde til rygsmerter er slidgigt i lænden, specielt hvis man er over 40 år. Selv om det kaldes slidgigt, er det egentligt ikke rigtig slidgigt, som vi kender det fra andre led. På latin hedder det diskus degeneration. Det resulterer i smerter, ofte kraftige, lokalt i lænden, og hos nogle stråler smerterne endda ned i ballerne og ind imellem helt ned i benene.

Ifølge lægernes bøger kan slidgigt i lænden ikke behandles, men det er hverken vi eller vores patienter dog enige i. Den eneste medicinske behandling er smertestillende medicin, som ikke helbreder, men blot dæmper smerterne. Der findes desværre ingen medicin, som kan opbygge skaderne i ryggen.

Fysioterapi kan gøre ryggen stærkere og i mange tilfælde mildne smerterne. Man skal dog indstille sig på at det kan tage flere måneder. Når vi behandler slidgigt i ryggen med akupunktur, vil vi have en bedring allerede efter 1-2 uger.

Hvad er slidgigt i ryggen?

Rygsøjlen er bygget op af en række ryghvirvler med en blød bruskskive (discus) mellem hver. Ved slidgigt i ryggen får en eller flere af disse bruskskiver revner i de yderste lag. Hvis der kommer for mange/kraftige sprækker i skallen, kan den inderste del (kernen) presse ud på nerverne yderst i discus, og det gør ondt. Det hele forværres derefter af, at musklerne bliver spændte og smertefulde.

Utrolig mange mennesker lider af slidgigt i ryggen. I Danmark har 25% af de 20-årige og 50% af de 30 årige problemet – hos ældre er tallet betydelig større. Heldigvis giver det ikke smerter i de milde tilfælde. Man behøver ikke at passe på ryggen og være inaktiv, hvis man lider af slidgigt i lænden. Faktisk får de fleste det bedre, af at bruge ryggen.

Pris på behandlingen

Man skal have 5 behandlinger hurtigt efter hinanden. Hver behandling koster kr. 500,- det vil sige i alt kr. 2.500,- for de 5 gange.

Fakta om lændesmerter

Lidt forskellige facts omkring lændesmerter

Sebastian havde slået halebenet og lænden til fodbold. Et par behandlinger med akupunktur og han var frisk igen.

Helle har haft smerter i lænden i mange år. Men efter 3 behandlinger hos www.sbnaku.dk var de væk.

DKK 495

/ pr. behandling

Vi kommer hjem til dig og behandler dig

Behandlinger

Vores behandlinger hjælper blandt andet mod

Book tid

Book tid i dag eller ring til os på +45 49400553